img 020-4919514
info@retaileventnederland.nl
  • Volg ons:
20th mei

2019

Studiereis ‘Digitale & Retail Revolutie in China’

Ontdek de digitale en retail revolutie in China! Dat immense land is ons volledig voorbijgestreefd op het gebied van online shoppen, mobiele apps, sociale media en internettechnologie. We kunnen daar veel van leren en ChinaTalk en Focusplaza organiseren daarom een boeiende studiereis naar het land van de rijzende zon.

Tijdens de reis, die een week duurt van zaterdag 14 tot en met zaterdag 21 september 2019, bezoeken we drie zeer verschillende Chinese steden: Beijing, Hangzhou en Shanghai. Elke dag begint met een college door China-expert Ed Sander. Hij voorziet ons van gedegen theoretische kennis over onderwerpen als e-commerce, WeChat, New Retail en mobiel betalen. Natuurlijk binnen de context van de Chinese cultuur, de ontwikkeling van het land en de enorme internetecosystemen, zodat we de diverse locaties die we in de middagen bezoeken beter kunnen begrijpen.

Vanzelfsprekend proeven we ook van de Chinese cultuur, met een bezoek aan het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad en het prachtige West Lake in Hangzhou. Daarnaast eten we iedere avond in een restaurant met een andere regionale keuken en leren we zo het échte Chinese eten kennen.

Voor wie is deze reis?
Omdat New Retail het centrale thema vormt is deze reis vooral bedoeld voor professionals (fabrikanten, leveranciers, ondernemers, retailers) uit de retail sector (food, non-food, DIY, drug, etc.). Deze reis is daarnaast ook interessant voor iedereen die overweegt zijn consumentenproduct op de markt te brengen in China en het land eens wil verkennen of voor wie actief is in mobile ICT, (cross-border) e-commerce, digitale innovatie e.d.

Geen PR-praatjes maar échte ervaringen
Bij veel studiereizen worden diverse bedrijven met grote namen bezocht. Wij kiezen voor een andere aanpak. In plaats van diverse pr-presentaties aan te horen dompelen we ons zoveel mogelijk onder in het échte Chinese leven. We bezoeken ongeveer 20 verschillende winkelconcepten en ervaren zelf wat de sterke maar ook zwakke kanten zijn, zodat we er in de praktijk van leren en kunnen bepalen wat daadwerkelijk waarde voor ons heeft.

Bekijk hier het volledige programma: https://www.focusplaza.nl/inspiratiereizen/studiereis-china/

Deel dit bericht :