img 020-4919514
info@retaileventnederland.nl
  • Volg ons:
26th apr

2017

Franchisebeurs Onderneem ‘t! in trek bij jonge ondernemers

Donderdag 6 en vrijdag 7 april jl. vond voor de 14e keer de franchisebeurs Onderneem’t! plaats bij EXPO Hoevelaken. Dit jaar konden de ruim 1.500 bezoekers met ruim 50 franchiseformules in contact komen en proeven van de diverse concepten. Tevens konden ze bij 13 franchisespecialisten meer informatie inwinnen over het ondernemerschap binnen franchise. De beurs werd op donderdag geopend door ondernemer, schrijver en oud-politicus Boris van der Ham. Met een verder goed gevuld programma met o.a. de themaseminars van Google Nederland, Capital CircleFortune Coffee en Leonidas, en enthousiaste standhouders, kan er teruggekeken worden op twee mooie beursdagen.

“We kunnen terugkijken op een goede beurs. Dat blijkt ook uit de reacties van de standhouders en de enquêteresultaten”, aldus medeorganisator Tom Barten. “De beurs scoort wederom een dikke voldoende. Ruim ¾ van de bezoekers gaf ons een rapportcijfer tussen de 7 en de 8. Mogen we best trots op zijn. Wat interessant is om te zien, voor het derde opeenvolgende jaar zien we een toename aan bezoekers tussen de 20 en 30 jaar oud: 23,4% in 2017, 14,1% in 2016.”

Aan de beurs namen tientallen franchiseformules en andere partijen uit de franchisewereld deel. “We zagen dit jaar weer meer standhouders uitpakken met hun stand. BRAM’S Gourmet FritesDe Beren en De Pizzabakkers hadden een erg leuke stand, waar het franchiseconcept direct tot leven kwam. De leukste stand vond ik persoonlijk wel die van Kwalitaria. Zij pakten goed uit, door ook innovatie te tonen. Ze gebruikten VR-brillen om hun nieuwe winkelconcept te tonen. Als organisatie kun je alleen maar hopen op dit soort initiatieven en hopelijk gaan volgend jaar nog meer standhouders groter uitpakken. Al gaat het uiteindelijk maar om één ding: de kandidaat-ondernemer goed en compleet informeren. Dat is denk ik dit jaar weer goed gelukt.”

Nieuw dit jaar was er de titel “Standhouder van het Jaar” te verdienen. Op de eerste beursdag voerden twee mysteryshoppers van Secret View een onderzoek uit. Tijdens het netwerkborrel op donderdagavond werd de prijs uitgereikt. Kwalitaria mocht voor het eerst deze prijs in ontvangst nemen. “De standhouders van de beurs verdienen algemeen genomen een ruime voldoende”, aldus Niek Koning van Secret View. “Enkele standhouders sprongen er duidelijk uit. Kwalitaria won de titel ‘Standhouder van het Jaar’, maar er waren meer gegadigden. We waren positief verrast over het niveau van de beurs.” De standhouders werden beoordeeld op o.a. houding en uitstraling, beursstand, het gesprek en beleving.

“De komende weken staan voornamelijk in het teken van evalueren. Dat gaan we met alle betrokken partijen dan ook doen en ons gelijk richten op de beurs van volgend jaar. Want hoewel het net voorbij is, voor je het weet is het weer 2018”, sluit Barten af.

Bron: De Nationale Franchise Gids

Deel dit bericht :